A VIEW OF THE WORLD THROUGH MY CAMERA LENS

O Vitrină…

DSC03360
“Privim o vitrină astăzi iar mâine fugim de strada cu vitrina preferată. Probabil pentru că acolo am văzut ce ne-am dori sau poate pentru că acolo doar era acel ceva uşor de procurat. Dar, spre suprinderea noastră, zilele următoare ocolim. Dacă ne-am acorda răgaz să ne cunoaştem mai bine am putea înţelege ce se întâmplă cu noi..Nu este vorba despre plictiseală sau temere..pur şi simplu..ne schimbăm, suntem într-o continuă schimbare. Creştem sau ne micşorăm, cert este că mişcarea este unul din elementele definitorii ale noastre.
DSC03734
În schimb, ne călcăm libertatea şi dorinţa de altceva, ne încăpăţânăm să credem în iluzii…Şi astfel nu ne putem desprinde de trecut sau privim prezentul ca şi cum ar fi ieri actualizat. Aşteptăm să primim răspunsul la întrebările trecute, să ni se recunoască eforturile şi să ni se înţeleagă iubirea. Nu acceptăm nici o mutare pentru că nu credem în ea, nu o vedem posibilă.
Aş propune un imbold de a trece dincolo, pentru că doar astfel putem afla ce se potriveşte cu viaţa noastră. Nu e uşor, dar să ne imaginăm că ar fi ca şi cum am face curăţenie generală, închizând uşile trecutului şi făcând curăţenie în prezent pentru viitor. Şi se poate doar dacă ne facem curajul de a ne recunoaşte vina, lăsând dincolo ceea ce este greşit.
DSC03712
Astfel, acceptând mişcarea de rotaţie continuă, putem să ne reîntoarcem pe strada cu vitrine şi să privim cum, în tot acest timp, schimbările au avut loc şi în vitrina preferată cândva..şi astfel viaţa merge mai departe, tot pe aceeaşi stradă sau străzi lăturalnice, important este că devenim treptat noi, cei pe care îi căutăm o viaţă.
Iar mişcarea este inerentă, se întâmplă cu sau fără noi, de aceea trebuie să anticipăm şi să ne adaptăm, mai mult, să ne bucurăm de eventualele schimbări, să fim pregătiţi pentru altele din nou şi din nou…
Iar asta nu se poate altfel decât descoperind totul noi înşine şi, poate mult mai frumos, alături de cineva care să îşi dorească să ne descopere, să ne înţeleagă şi să ne întregească. Să spui CUVINTE şi să faci LUCRURI. Să simţi că eşti liber şi să ştii că posezi dar şi că eşti în posesia sa. Să te transformi în căutarea ta continuă şi să observi că puteţi evolua împreună…Şi astfel viaţa să redevină precum vitrina preferată..în regăsirea permanentă, pentru construcţia finală.” – by Mite
“ Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Ghandi
DSC02802-(2)

Advertisements

One response

  1. outstanding use of depth of field. like them.

    May 14, 2013 at 06:31

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s