A VIEW OF THE WORLD THROUGH MY CAMERA LENS

Gând !

“De ce să nu ne întrebăm ce este dincolo?! De ce să considerăm nebănuitul ca fiind o umbră imensă, ale cărei laturi să îşi pună amprenta asupra noastră şi să ajungem să trăim în de ce-uri ?! Zi de zi luăm programul dus – întors ca şi cum ar fi scris într-un orar postat pe perete, ca în copilărie când mama, din dorinţa de a ne îmboldi să învăţăm, ne cumpăra orare cât mai colorate, mari, unde ne scriam programul de la şcoală, deseori cu litere de o şchioapă.
Dacă atunci eram în stare să refuzăm orarul acela, preferând să pierdem vremea în faţa blocului, de ce nu am fi în stare să refuzăm doar ceea ce primim sau oferim mecanic?! De ce nu am pierde vremea puţin şi cu gândurile noastre, îndrăznind să intuim nebănuitul, să visăm şi să credem că am putea să planificăm viitorul altfel decât ar fi el preconizat a ni se înfăţişa?

DSC03544

E drept că a încerca să defineşti nebănuitul ne poate duce pe noi în ispita visării ..în paşii pierduţi ai dorinţelor noastre care fie nu şi-au obţinut identitatea clară, fie au mocnit aşteptând tonul de liniere.
Iar întrebările cu un răspuns mai puţin clar nu ne prea ajută, probabil de aceea preferăm să privim doar ziua respectivă şi programul săptămânal, stabilit de la ceremonialul cafelei până la finalizarea statisticilor cerute la serviciu.
Dar accept varianta pariului, ce pierd bănuind nebănuitul şi ce câştig ?! Probabil aş putea pierde ceva timp, de exemplu, nu aş mai privi degeaba, pe stradă, traficul infernal şi m-aş gândi mai bine ce reprezintă albastrul cerului..Aşadar pierd timpul irosit deseori de noi şi totodată câştig un vis, dar pot adăuga şi altceva în orarul prescris de nevăzutele mâini ale celor din jurul nostru, care , în lanţul trofic, ne organizează viaţa. Să nu uităm că şi mâinile noastre fac parte din acest consiliul de stabilire a orarelor!” – by Mite

DSC03547

Advertisements

One response

  1. Simple photos but well proportion colors and I like it

    May 11, 2013 at 07:45

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s